Aamulla menin Peijaksen sairaalaan ja hoitaja toi minulle odotusaulaan varjoaineen juotavaksi, luojan kiitos se oli mauton versio siitä eilisestä! Hoitaja kysyi sainko kotiin sen aniksen makuisen, johon vastasin myöntävästi. Näki ilmeisesti kasvoiltani ettei maku suoranaisesti ollut miellyttänyt ja toi automaattisesti neutraalimman makuisen. Itse TT-kuvaustilanteessa suoneen piikitettiin vielä jodipitoista varjoainetta. Sairaanhoitaja käytti ensin aikansa molempia kyynärtaipeitani neulatyynyinä, kunnes kutsui lääkärin paikalla, jotta kanyyli saatiin paikalleen. Vähän mietityttää tuleva, jos suonet jo tässä vaiheessa leikkii piilosilla oloa. Olen kuullut ettei sytostaatit niitä ainakaan vetreytä tai tuo paremmin esille, vaan päinvastoin. Kuvauksessa itsessään ei ollut mitään normaalista poikkeavaa.

Kuvauksen jälkeen täytyi jäädä hengaamaan sairaalaan n. puoleksi tunniksi, jodi saattaa aiheuttaa joillekin ihoreaktioita. Päätin käydä moikkaamassa omahoitajaani hematologian polilla ja muutenkin katselemassa tulevaa hoitoympäristöäni. En onneksi mennyt häiritsemään mitään, tätien juttutuokiota korkeintaan. Mukava hoitajani vei minut huoneeseensa ja kertoi aika tyhjentävästi asioita mitkä on vaivannut takaraivossa. Hyvä kun tajusin käydä. Lähtiessäni hoitaja antoi vielä sen peruukkiliikkeen mainoslehtisen, jossa HUS:n maksusitoumuslappu on käypä maksuväline. Siispä sinne. Paikka on Kampissa, Tennispalatsia vastapäätä. Tällä kertaa pääsin jo hieman pidemmälle kuin viime kerralla, pääsin huoneeseen missä niitä tekohiuksia pystyy sovittaa ja palvelukin oli ihan asianmukaista. Sinne vaan olisi pitänyt varata aika ja tietenkään niillä ei sillä hetkellä ollut aikaa, vaikka olin putiikin ainut asiakas. Ensi viikolla sitten uudestaan maksusitoumuslappu kädessä. 

Kotiin tultua väsytti aivan vietävästi, pistän jodin piikkiin :) . Nukuin pari tuntia ja heräsin kun lääkäri soitti. Suhteellisen hyviä uutisia; kasvain ei ole levinnyt pallean alapuolelle. Lääkärit pitävät lymfoomakokouksen ensi maanantaina, missä suunnittelevat hoitokuurit. Tämän viikon torstaina aloitetaan kuitenkin jo sytostaatit, aika monessa hodgkinin alalajin hoidossa on kuulemma samanlainen aloitus. Täytyy varautua jäämään sairaalaan yöksi, eli perjantaina toivottavasti pääsee kotiin Pohjanmaalle :). Huomenna PET-kuvaukseen nälkäisenä ja kiukkuisena, 6 tuntia täytyy olla syömättä ennen kuvausta.

Olin puhunut joillekin, että kun diagnoosi selviää ja jos se on positiivinen syövän suuntaan, käyn ostamassa maailman luxuksimman yö-/oloasun, missä hihhuloin seuraavan puoli vuotta. Nyt se on. Tosin Seppälästä ihan, en raaskinut mennä edes haistelemaan Stockalle, minne uhkasin meneväni.